Tóth Zsolt pénzügyi szakértő

Díjmentes lakástakarék számlanyitás  

Nyiss lakástakarék számlát 30 % kamatbónusszal, akár teljesen díjmentes számlanyitással

ügyfél

éves szakmai tapasztalat

Forint értékű ajándék
Kiemelt ajánlat

Lakástakarék - 30 % kamatbónusz

Akár 10 éves futamidőre részkifizetési lehetőséggel.  Ez a korábban elérhető lakástakarékhoz hasonló mértékű kamatbónuszt jelent számodra.
Állami támogatás

CSOK Plusz és Falusi CSOK

Akár 50 millió forint államilag támogatott hitel és akár 15 M forint vissza nem tértítendő állami támogatás lakáscéljaid megvalósításához
Vissza nem tértítendő állami támogatás lakásfelújításra

Otthonfelújítási támogatás

AKár 6 millió Forint összegben nyújtható be igény vissza nem tértendő támogatásra és kedvezményes kamatozású hitelre. 
Kérd visszahívásunk, mi intézünk mindent helyetted. 

Csatlakozz ingyenes Facebook live eseményünkhöz

Hallgasd meg az érintett Bankok képvidelőit:

Write your awesome label here.
Szolgáltatásunk

Akár 200 e Ft értékű ajándék

Igényeljen 2024.07.30-ig Erste Lakástakarékot havi minimum 30 ezer Forintos megtakarítással és Öné lehet egy 100 ezer ft értékű Wellness utalvány! Amennyiben Erste Lakossági folyószámlát is nyit, megduplázzuk a Wellnes utavány értékét. (A promóció feltételei itt olvashatók)

Tóth Zsoltnak hívnak. Több, mint 13 év pénzügyi tapasztalatával állok rendelkezésére, hogy a jövőben rám bízza pénzügyei teljes portfólióját. Szakmai tudásom, piac ismeretem és folyamatos képzések teszik lehetővé, hogy általam a legprofibb kezekben legyenek mindennapi pénzügyei.
Fő feladatom ügyfeleim rövid és hosszú távú céljait megvalósítani. Az elmúlt időszakban több mint 4000 családnak tudtunk kollégáimmal együtt megfelelő megoldást nyújtani legyen az felújítás, új és -használt lakásvásárlás, hitelkiváltás, lakástakarékpénztári szerződés magas hozammal, vagy bármi olyan cél, amihez pénzre van szüksége az Ügyfeleinknek.

Gyakori kérdések

Miért éri meg rajtunk keresztül indítanod a lakástakarékod?

Minden, rajtunk keresztül, minimum 30.000,-forintos havi betéttel indított 8 éves Lakástakarék esetén 100.000,- forint értékű Wellness utalványt adunk ajándékba – részletek a szabályzatban! 
Lakástakarék szakértőink bevonásával telefonon tudsz tájékozódni a lakástakarékkal kapcsolatban, gyors ügyintézéssel, még otthonról sem kell elmenned lakástakarékod elindítása miatt.

Tudok indítani díjmentesen is Lakástakarékpénztári szerződést?

Jelenleg az ERSTE Lakástakarék biztosít díjmentes számlanyitást, az akció 2023. május 2-től visszavonásig érhető el, ezért érdemes ezt minél hamarabb kihasználni, hisz bármikor megszüntethető a számlanyitási díj kedvezmény.
Három különböző akció keretein belül tudsz 0 Ft-ért, azaz számlanyitási díj megfizetése nélkül Erste lakástakarékot indítani.
– Új bankszámlanyitás
Amennyiben az Erste Bank Hungary Zrt.-nál lakossági forint bankszámlát nyitsz a lakás-takarékpénztári ajánlat aláírásával egyidőben, abban az esetben neked nem kell megfizetni az új lakástakarék szerződéskötési díjat.
– Mennyiségi akció
Havi 50.000 Ft megtakarítási összegű lakás-előtakarékossági ajánlatot választod, írod alá, abban az esetben neked nem kell megfizetni az új lakástakarék szerződéskötési díjat.
– Jelzáloghitelre vagy Babaváró hitelre vonatkozó akció
Amennyiben az Erste banknál vettél fel lakáscélú jelzáloghitelt vagy babaváró hitelt a lakás-takarékpénztári ajánlat aláírása előtt vagy legkésőbb az ajánlat aláírását követő 9 hónapon belül folyósítja a bank, abban az esetben neked nem kell megfizetni az új lakástakarék szerződéskötési díjat.

Meddig érhető el a 30%-os kamatbónusz?

Az a biztos, hogy jelenleg van. Sajnos azt nem tudjuk megmondani, hogy a bankok meddig fogják ezt a kamatbónuszt adni, ezért javasoljuk, hogy minél hamarabb indítsd el, keress minket! 

A most kötött LTP-k 30%-os kamatbónuszát elveheti az állam?

Ezt a támogatást nem az állam adja, sőt a korábban kötött LTP-k mellé kapott állami támogatás esetén sem vette el az állam a már LTP-vel rendelkező ügyfelek megtakarítása mellé járó támogatást. 
A mostani támogatásokat a Bankok adják, szerződésben foglalva vállalják, hogy az elindított szerződéskre, amennyiben a szerződésben foglaltak szerint fizeted a havi betétet, megkapod a bónuszt. Az, hogy meddig indítható ilyen szerződés, azt nem tudjuk megmondani, ami biztos, hogy most van.

Számlával kell bizonyítani, hogy mire költöttem a pénzt?

Ezeknél az új típusú Lakástakarék szerződéseknél egy nyilatkozat és egy tulajdoni lap az, amit a bankok kérnek. Utólag sem kell számlával igazolnod semmit.

Most is szükséges az Adószám, mint korábban?

Szerencsére ezek az új termékeknél már nem szükséges az adószámhoz, így akár több lakástakarék szerződéssel is rendelkezhetsz. 

Biztosítja-e az OBA a lakástakarékot, mint korábban?

Az Országos Betétbiztosítási Alap „OBA” 100.000 euróig biztosítja megtakarításaid. Ez a megtakarítási összeg lakástakarékonként értendő.

Milyen időtartamra érdemes lakástakarékot indítani?

Minimum 8 évre, hiszen a maximális kamatbónuszt akkor fogja a Bank kifizetni. 

A Wellness utalvány akció bankfiókban elérhető?

Ez az akció kizárólag a Money Network  Kft hiteltanácsadóin keresztül indított Lakástakarék esetén jár. A wellness utalványt. Az akció bankfiókban nem elérhető, így ezt csak rajtunk keresztül indított lakástakarék esetén tudod igényelni.

Futamidő előtt fel lehet-e használni az állampapírba vagy a lakástakarékba tett pénzünket?

Az állampapírok „nyilvános ajánlattétel”-ében egyértelműen fogalmaznak:

„Törlesztés, visszaváltás: A Prémium Magyar Állampapírt a Kibocsátó lejárat előtt nem váltja vissza. A Prémium Magyar Állampapír névértékének visszafizetése a lejáratkor egy összegben esedékes.”

Lakástakarék esetén:

Amennyiben a 8 éves futamidejű megtakarításodra 4 év előtt van szükséged, úgy a saját megtakarításodra vagy jogosult, de kamatbónuszra nem. Ha a 4 éves futamidőt kivárod, abban az esetben már a 10- vagy 15%-os kamatbónuszt igénybe tudod venni (bankonként eltérő), viszont ha a 8 évig fizeted a megtakarításod, úgy a teljes 30%-os kamatbónusszal együtt tudod felvenni a megtakarításod.

Kamatadómentes a lakástakarék?

Igen, kamatadómentes, továbbá tranzakciós illeték-mentesen tudod felvenni a megtakarításod a hozamokkal együtt.

Szociális hozzájárulási adó vonatkozik a lakástakarékra?

2023.06.01-től a személyi jövedelemadó mellett a legtöbb megtakarításra további adónemet határoztak meg. Júniustól keletkezett megtakarítások utáni kamatoknál számos megtakarítás esetén az SZJA 15% kamatadó mellé további 13%-os szociális hozzajarulasi adót vár el a megtakarítóktól.

A lakástakarékpénztári megtakarításokat ez nem érinti. A lakástakarék szocho és szja mentes, azaz a nyereség után nem kell adót fizetni.