Banki kód igénylés folyamata

Write your awesome label here.

Hogyan tudok banki kódokat igényelni? 

A független hitelközvetítőnek az ügyféltárgyalások során legalább 3 banki összehasonlító ajánlatot kell az ügyfelekkel megismertetni. 

Az admin.hitelnet.hu rendszerünkben készítettünk egy felületet, ahol a banki kódigényléseket el tudod indítani! Nincs más dolgod csak válaszd ki azokat a pénzintézeteket, ahol szeretnél saját kódot. Fontos, hogy itt indítsd el a folyamatot! 

Ezen a felületen tudod a saját vizsgáidat is nyilvántartani, csak
írd be, hogy mikor vizsgáztál az adott bank termékéből és mi értesítünk a vizsgád lejáratát megelőzően , hogy mindig legyen élő kódod. 

Új kód igényléséhez válaszd a nyíllal jelölt gombot, és ezt követően minden részletet a rendszeren keresztül fogunk elküldeni számodra. 
A megjelenő oldalon válassz bankot az elérhető lehetőségek közül és ha már vizsgáztál, akkor add meg a modult és a vizsgád időpontját, 
végül kattints a mentés gombra.

A nagyításhoz kattints a képre! 

Fontos információk, kérések a kódigényléshez!

  • A nyomtatványokat kitöltve kapod meg, csak az adategyeztetést kérjük tőled. Ezen felül, amikor kinyomtatod a nyomtatványt, kérjük, hogy írd alá és kérj tanúzást, ha a nyomtatvány erre utasít.
  • Amikor nyomtatványt kérünk tőled, fontos annak eredetiben történő visszapostázása is.  Ennek hiányában nem tudjuk elindítani a kódigénylést. Ügyelj arra, hogy a nyomtatványt részünkre postázd vissza. 
  • Minden további szükséges lépésről az Admin felületen a "Banki közvetítő kódok és vizsgák" menüben adunk tájékoztatást! Kérjük, pontosan kövesd az ott leírtakat.


Az alábbiakban bankonként mutatjuk be, hogy mik a kódszerzésnek a lépései

CIB Bank

Kódigénylés után elküldjük a Banknak a lejelentéshez szükséges adataid, amit ők ellenőriznek és a bevizsgálás eredményéről minket tájékoztatnak. Ha rendben találták az adatokat, tájékoztatunk a vizsgázási lehetőségekről. Javasoljuk, hogy vizsgádat rögzítsd az admin rendszerben, így látjuk, ha elakadna a Bank részéről a kódkiadás. Vizsgázást követően a Bank e-mail-ben kiküldi részedre a már aktív kódot és mi is beállítjuk az adminban. Átszerződésnél a korábban letett, kódigényléskor érvényes vizsgák áthozhatók!


Cofidis
Kódigénylés után elküldjük a Banknak a lejelentéshez szükséges adataid, majd a Banki kapcsolattartók fognak keresni a vizsgázás miatt. Javasoljuk, hogy vizsgádat rögzítsd az admin rendszerben, így látjuk, ha elakadna a Bank részéről a kódkiadás. Vizsgázást követően a Bank e-mail-ben kiküldi részedre a már aktív kódot és mi is beállítjuk az adminban. Átszerződésnél új vizsga kell!

Duna Takarék
Kódigénylés után az adminon keresztül kiküldjük a nyilatkozatot és a vizsgasort, amit aláírva illetve kitöltve vissza kell postázni a részünkre. Az általad aláírt nyomtatványt és a lejelentéshez szükséges dokumentumot elpostázzuk a Bankba. A Bank feldolgozza a kapott dokumentumokat majd e-mail-ben kiküldi részedre a már aktív kódot és mi is beállítjuk az adminban. Átszerződésnél új vizsga kell!

Erste Bank

Kódigénylés után az adminon keresztül kiküldjük a nyilatkozatot, amit aláírva vissza kell postázni a részünkre.
Az általad aláírt nyomtatványt és a lejelentéshez szükséges adatokat elküldjük a Bankba, és tájékoztatunk a vizsgázási lehetőségekről. Javasoljuk, hogy vizsgádat rögzítsd az admin rendszerben, így látjuk, ha elakadna a Bank részéről a kódkiadás. Vizsgázást követően a Bank e-mail-ben kiküldi részedre a már aktív kódot és mi is beállítjuk az adminban.
Átszerződésnél a korábban letett, kódigényléskor érvényes vizsgák áthozhatók!

Ertse LTP
Kódigénylés után az adminon keresztül kiküldjük a nyilatkozatot, amit aláírva vissza kell postázni a részünkre. Az általad aláírt nyomtatványt és a lejelentéshez szükséges adatokat elküldjük a Bankba, és tájékoztatunk a vizsgázási lehetőségekről. Javasoljuk, hogy vizsgádat rögzítsd az admin rendszerben, így látjuk, ha elakadna a Bank részéről a kódkiadás. Vizsgázást követően a Bank e-mail-ben kiküldi részedre a már aktív kódot és mi is beállítjuk az adminban. Átszerződésnél a korábban letett, kódigényléskor érvényes vizsgák áthozhatók!

Fundamenta
Kódigénylés után az adminon keresztül kérjük, hogy vizsgázz le az Akadémia felületén. Sikeres vizsgát követően elküldjük a Banknak a lejelentést és beállítjuk a már aktív kódot. Átszerződésnél a korábban letett, kódigényléskor érvényes vizsgák áthozhatók!

K&H Bank

Kódigénylés után, ha még nem választottál korábban, kérjük egy kapcsolattartó bankfiók választását. Ezt követően az adminon keresztül kiküldjük a nyilatkozatot, amit aláírva vissza kell postázni a részünkre. Az általad aláírt nyomtatványt elküldjük a Bankba, és rögzítjük az adatait a KH JETI rendszerben. Ezt követően a Bank e-mail-ben kiküldi részedre a kódot és a vizsgáztatáshoz szükséges tudnivalókat. A kódod vizsga hiányában ilyenkor még inaktív, a megadott határidőn belül letett sikeres vizsgával tudod aktiválni. Miután sikeresen levizsgáztál és megkapod a "Partnerség" tárgyú e-mailt, azzal a lépéssel tekinthető aktívnak a kódot. Bizonyos korlátozásokkal tudnak korábban megszerzett vizsgát átvezetni, részletek az Adminban! 

Magnet Bank

Kódigénylés után kérjük, hogy keresd fel a kapcsolattartásra kiválasztott bankfiókot vizsgázás miatt. Javasoljuk, hogy vizsgádat rögzítsd az admin rendszerben, így látjuk, ha elakadna a Bank részéről a folyamat. Sikeres vizsgát követően, a Bank bekéri tőlünk a lejelentéshez szükséges adatokat és kiküldik a már aktív kódot, amit az adminban is beállítunk. Főügynök váltásnál újra kell vizsgázni, alvállalkozás átszerződésénél a korábban letett, kódigényléskor érvényes vizsgák áthozhatók!

Magyar Cetelem Bank
Kódigénylés után kérjük, hogy keresd fel a megfelelő Banki kapcsolattartókat a vizsgázás miatt. Javasoljuk, hogy vizsgádat rögzítsd az admin rendszerben, így látjuk, ha elakadna a Bank részéről a folyamat. Sikeres vizsgát követően, a Bank bekéri tőlünk a lejelentéshez szükséges adatokat és kiküldi a már aktív kódot, amit az adminban is beállítunk. Átszerződésnél új vizsga kell

MBH Bank
Kódigénylés után, ha még nem választottál korábban, kérjük egy kapcsolattartó bankfiók választását. Ezt követően elküldjük a lejelentéshez szükséges adatokat a Banknak. Bevizsgálást követően, ha rendben találták az adatokat, e-mail-ben megküldik a kódodat és a vizsgázással kapcsolatos információkat. A kódod vizsga hiányában ilyenkor még inaktív, megadott határidőn belül letett sikeres vizsgával tudod aktiválni.
Átszerződésnél a korábban letett, kódigényléskor érvényes vizsgák áthozhatók!

OTP Bank
Kódigénylés után, ha még nem választottál korábban, kérjük egy kapcsolattartó bankfiók választását. Ezt követően az adminon keresztül kiküldjük a nyilatkozatot, amit aláírva vissza kell postázni a részünkre. Ha megérkezett a posta, a nyomtatványokat és a lejelentéshez szükséges adatokat elküldjük a Bankba. A Bank a feldolgozást követően megküldi a kódod, amit beállítunk az adminban. A kódod vizsga hiányában ilyenkor még inaktív, megadott határidőn belül letett sikeres vizsgával tudod aktiválni. Átszerződésnél a korábban letett, kódigényléskor érvényes vizsgák áthozhatók!

OTP Egészségpénztár 
Kódigénylés után az adminon keresztül kiküldjük a nyilatkozatot, amit aláírva vissza kell postázni a részünkre. Az általad aláírt nyomtatványt és a lejelentéshez szükséges adatokat elküldjük a Bankba. A Bank feldolgozása után kiküldi a regisztrációs e-mail-t és a vizsgázással kapcsolatos szolgáltatást. A kódod - ami megegyezik az OTP Banki kódoddal - vizsga hiányában ilyenkor még inaktív, engedélyezett vizsgán belül lett sikeresen tudod aktiválni. Átszerződésnél új vizsga kell!  

Raiffeisen Bank
Kódigénylés után, ha még nem választottál korábban, kérjük egy kapcsolattartó bankfiók választását. Ezt követően elküldjük a Banknak a lejelentéshez szükséges adataid, amit ők ellenőriznek és a bevizsgálás eredményéről minket tájékoztatnak. Ha rendben találták az adatokat, tájékoztatunk a vizsgázási lehetőségekről. Javasoljuk, hogy vizsgádat rögzítsd az admin rendszerben, így látjuk, ha elakadna a Bank részéről a kódkiadás. Vizsgázást követően a Bank e-mail-ben kiküldi részedre a már aktív kódot és mi is beállítjuk az adminban. Átszerződésnél a korábban letett, kódigényléskor érvényes vizsgák áthozhatók!

Unicredit Bank 
Kódigénylés után, ha még nem választottál korábban, kérjük egy kapcsolattartó bankfiók választását. Ezt követően elküldjük a Banknak a lejelentéshez szükséges adataid. Bank a feldolgozást követően, megküldi a kódod, amit beállítunk az adminban. A kódod vizsga hiányában ilyenkor még inaktív, megadott határidőn belül letett sikeres vizsgával tudod aktiválni. Kérjük, hogy vizsgádat rögzítsd az adminban, hogy tudjuk jelezni, ha sikertelen lett és ismételni kell. Átszerződésnél a korábban letett, kódigényléskor érvényes vizsgák áthozhatók - vizsgaidőszak kivételével!

Kezdő lépések

Hogyan állj neki a közvetítői munkának a Hitelnetnél? 
Write your awesome label here.